Waarom de vastgoedmarkt bloeit tijdens de lente

De vogels fluiten, de bloesems ontluiken en de dagen lengen zienderogen. Jawel, het is lente! Traditiegetrouw bloeit dan ook de vastgoedmarkt op haar mooist. Statistisch gezien is de lente het seizoen met de meeste vastgoedtransacties. In deze blog gaan we op zoek naar redenen waarom dit hét moment is om jouw woning te verkopen.

16 april 2024

In het juiste licht ziet alles er meteen wat beter uit. Dat geldt zeker ook voor vastgoed. Een van de grootste voordelen van het verkopen van vastgoed in de lente is dan ook het mooie licht. De zon schijnt langer en harder, waardoor je woning er op zijn best uitziet. De natuurlijke verlichting laat je huis stralen, zowel vanbinnen als vanbuiten. En niet enkel het pand komt beter tot z’n recht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tuin? Gazon, bomen en struiken zijn vaak op hun mooist in het voorjaar. Een extra troef wanneer je jouw woning verkoopt. Neem dat maar van ons aan.

Meer kopers op woningjacht

 

Kopers aan de andere kant zijn dan weer sneller geneigd om woningen te bezoeken na de donkere wintermaanden. Zijn het de langere dagen of de hogere temperaturen? Wat de hoofdreden ook mag zijn, uit onderzoek blijkt dat het aantal woningzoekenden in de lente significant stijgt. Mensen zijn in de lente vaak actiever op zoek naar een nieuwe woning. Wie een huis met een tuin koopt, wil daar natuurlijk van kunnen genieten in de zomer. Daarnaast zijn er veel gezinnen die willen verhuizen voordat het nieuwe schooljaar begint. Door je vastgoed in de lente te verkopen, bereik je dus een groot en gevarieerd publiek van potentiële kopers.

 

Verkoop sneller en beter

 

Een verhoogde vraag naar vastgoed heeft bijna vanzelfsprekend ook gevolgen voor de prijzen. De lente is vaak een periode met gunstige marktcondities voor verkopers. De vraag naar woningen is hoog en er is vaak sprake van een competitieve markt. Dit kan leiden tot snellere verkooptijden en mogelijk hogere verkoopprijzen. Bij Bid & Buy monitoren we de vastgoedmarkt nauwkeurig. Onze vastgoed professionals adviseren je graag bij een potentiële verkoop.

 

Jouw verkoop in eigen handen

Bid & Buy is een online biedingsplatform dat jou de spreekwoordelijke sleutels in handen geeft. Een biedingsplatform geeft in het koopproces een eerlijke kans aan iedereen. De verkoper is niet langer afhankelijk van de makelaar en kan zelf opvolgen of er voldoende interesse is. Indien niet, dan kan hij beslissen de vraagprijs aan te passen. Is er wel interesse, dan volgt hij eenvoudig zelf op hoeveel biedingen er zijn.

Niets houdt je tegen om jouw woning dit voorjaar te verkopen. Met meer potentiële kopers die actief op zoek zijn naar een nieuwe thuis, is dit hét moment om er vol voor te gaan. Neem vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle verkoop en ontdek hoe Bid & Buy jou kan ondersteunen.